sunnuntai 10. tammikuuta 2016

KOTILAISKAN ATC HAASTE & VAIHTO KIERRÄTYSMATSKUSTA 2/1/ 2016 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Asun nykyään enimmäkseen Salon suurkaupungissa, sen yhdessä maalaiskirkonkylässä. Salonseudun sanomat julkaisi tänään salonmurre sanastonsa jotka se on kerännyt lukijoilta syksyn aikana. Siitäpä sain idean/ aiheen tän vuoden ATC haasteisiin & vaihtoihin.

Julkaisen joka viikko 7 Salon murresanaa joista voit tehdä joko jokaisesta oman ATC kortin tai vaihtoehtoisesti yhden ATC kortin joka kuvaa kaikkia seitsemää sanaa ja jos kortti viikossakin on sinulle liikaa voit valita yhden lempi sanasi koko kuukauden sanoista ja tehdä siitä ATC kortin.
En kerro mitä sanat kirjakielel tarkottaa ennen kuin vasta kuun lopulla. Teet kortin siis sen mukaan mitä kuvittelet sanan tarkoittavan.
Lisähaasteena on että kortissa/korteissa on jotain sanomalehdestä leikattua

11.-17.1. viikon sanat: FAARAIN=VADELMA, FAARMAINE=MIESMÄINEN, FAARTTI=VAUHTI, FALSKI=EPÄLUOTETTAVA, FEELU=KONSTAILIJA,PELLEILIJÄ, FIILPENK=RUUVIPENKKI, FIILPUNKKA=VIILIASTIA
"Faarmaine"

4 kommenttia:

Kainis kirjoitti...

Ehdinkö vielä mukaan vaihtoon, tulisin mielelläni. Ainakin yhden kortin��

Funchis kirjoitti...

Hei hei hei, missäs viipyy ne ykkösen sanojen selitykset? Olen odottanut niitä niin kiinnostuneena, että mitähän ne tarkoittavat. Laitahan selitystä, kun suinkin ehdit. Mutta kylläpä nuo kakkoshaasteen sanat on taas täyttä hepreaa penkkeineen ja punkkineen.

Funchis kirjoitti...

Inspis kateissa, minulta siis, vaik haaste on kiva.

Kainis kirjoitti...

Postasin kortin.